Associação Cultural Catalonia

São Paulo – Brasil

Delícies de Catalunya. Artigo do nosso aluno Jaime Gimbernau.

A Catalunya hi ha molts dolços tradicionals que no és poden menjar tot l’any, per exemple, els panellets, aquests són els meus preferits. Són fets amb massapà i pinyons i només es troben per Tots Sants. També els torrons artesanals, no industrials, sobretot els de xocolata amb ametlles i avellanes, són més fácils de trobar a l’hivern.

Un altre dolç molt típic és la corona de reis, que es menja el dia 6 de Gener i també és molt bona. A Mallorca és típica l’ensaimada, però aquests postres són facils de trobar a Catalunya durant tot l’any, com també el Braç de Gitano, un pastís fet amb pà de pessic amb un farcit de nata i cobert de clara d’ou cremada.

Durant la festa de San Joan es pot menjar la Coca de San Joan, que és també un dels meus dolços preferits i només es fa a finals de Juny.

De totes maneres, per a aquells que els agrada menjar bé i els encanten els postres, Catalunya és, sense cap mena de dubte,  un dels millors llocs del món.

I si vols provar algun d’aquests dolços dels que he parlat, aquí al Brasil, simplement truca a la Pastisseria Gimbernau, número 38623795,  i parla amb mi, Jaime. Una forta abraçada a tots.

6298547468_b73b99c518_oPanellets de pinyons

5864322504_8773f24362Coca de Sant Joan.

Captura de pantalla 2013-11-24 a las 23.52.09Ensaimada de crema

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 4 Desembre 2013 by in Artigos, Nossos alunos.
%d bloggers like this: